Ma 26 lat i mieszka w Kołobrzegu. Z zawodu jest dietetykiem.
Śledzik z salsa z ogórka kiszonego podany z ziemniaczkami jak z ogniska, sosem piwno-miodowym i czipsem z jabłka
ŚLEDZIK: Filety śledziowe moczymy 48h w solance. Przekładamy do mleka i moczymy kolejne 2h, nabierze szlachetności i delikatności. Kroimy w kawałki.
SALSA Z OGÓRKA KISZONEGO:
2 ogórki kiszone
0.5 cebulki czerwonej
1 łyżeczka koperku drobno posiekanego
0.5 łyżeczki miodu
1 łyżka oleju rzepakowego
Sól morska
Pieprz czarny
Siekamy drobno i łączymy składniki.
ZIEMNIACZKI JAK Z OGNISKA:
1 kg młodych ziemniaków dobrze umytych
2 łyżki mąki pszennej
1 płaska łyżka soli
Mieszamy w misce sól z mąką i obtaczamy mokre ziemniaki. Pieczemy ok 55 min w 200 stopni.
SOS PIWNO MIODOWY:
2 łyżki dobrej musztardy francuskiej
50 ml jasnego piwa
1 łyżeczka miodu
Mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
CZIPS JABŁKOWY
1 jabłko kroimy w plastry skrapiamy sokiem z cytryny i suszymy w suszarce do grzybów lub w piekarniku w 50stopniach do uzyskania chrupkości.
Składniki układamy na talerzu i dekorujemy świeżym koperkiem.