Składniki:
3 krewetki tygrysie 1 cukinia 200 g wątróbki cielęcej 200 g mięsa z perliczki (pierś) pół cebuli kilka pomidorków koktajlowych kolendra świeża sok z cytryny sok z pomarańczy imbir suszony sól, pieprz, cukier czosnek granulowany oliwa
Przygotowanie: Nasączone cytryną krewetki smażymy na oliwie, przez ok. 2-3 minuty, przyprawiamy odrobiną pieprzu. Przekładamy do miseczki. Wątróbkę myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie oprószamy mąką, smażymy na gorącym maśle cały czas obracając, aby nie spalić. Polaną sokiem z pomarańczy perliczkę kroimy w kostkę i oprószamy czosnkiem granulowanym, imbirem, solą i pieprzem. Smażymy na oliwie. Cukinię kroimy w plastry, a następnie na połówki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, cebulę na ósemki i wszystko podsmażamy na patelni. Mięsa i warzywa na przemian nadziewamy na patyczki.
Mieszamy posiekaną świeżą kolendrę, pokrojone pomidorki koktajlowe, cukinię pokrojoną w kostkę, cebulkę pokrojoną w kostkę, sok z cytryny, cukier i sól. Dolewamy odrobinę wody, podgotowujemy do odparowania, a następnie układamy na talerzu. Dekorujemy kolendrą, pomarańczą i cytryną.