Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami
Składniki:
1 jajko
100g. bobu,
100g. groszku zielonego
100g fasolki szparagowej
Masło
Sól
Ocet winny
1 Szalotka
szczypiorek
Przygotowanie:
Zagotować wodę, dodać sól i odrobinę octu winnego. Do delikatnie gotującej wody wrzucamy ostrożnie jajko, gotujemy ok. 1min. Jajko wyciągamy tak, żeby go nie uszkodzić, najlepiej przekładamy do zimnej wody. Bób, groszek zielony i fasolkę szparagowa gotujemy al dente. Bób należy obrać ze skórek. Warzywa podsmażamy na maśle z dodatkiem posiekanej szalotki, solimy do smaku. Warzywa układamy na talerzu na to jajo i gotowe, posypujemy odrobiną szczypiorku.
Źródło: TVN
podziel się: