Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami

Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami
Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami
Przepis Miłosza Wyrwicza

Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami

Składniki:

1 jajko

100g. bobu,

100g. groszku zielonego

100g fasolki szparagowej

Masło

Sól

Ocet winny

1 Szalotka

szczypiorek

Przygotowanie:

Zagotować wodę, dodać sól i odrobinę octu winnego. Do delikatnie gotującej wody wrzucamy ostrożnie jajko, gotujemy ok. 1min. Jajko wyciągamy tak, żeby go nie uszkodzić, najlepiej przekładamy do zimnej wody. Bób, groszek zielony i fasolkę szparagowa gotujemy al dente. Bób należy obrać ze skórek. Warzywa podsmażamy na maśle z dodatkiem posiekanej szalotki, solimy do smaku. Warzywa układamy na talerzu na to jajo i gotowe, posypujemy odrobiną szczypiorku.

Źródło: TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości