Jajko faszerowane pastą jajeczną
Składniki:
1 jajko
Twarożek 20 g
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku
Kawior czarny
Kawior czerwony
Krążek sera pleśniowego
Jajko gotujemy na twardo, delikatnie przecinamy na pół uważając, żeby nie zniszczyć skorupek. Wyłuskane jajko ucieramy na gładką masę z twarożkiem, posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek, solą i pieprzem (do smaku).
Połówkę skorupki wypełniamy przygotowanym farszem. W krążku pleśniowego sera wycinamy dziurkę tak, żeby umieścić w niej pionowo skorupkę jajka z farszem. Całość dekorujemy czarnym i czerwonym kawiorem oraz liśćmi pietruszki.
Źródło: TVN
podziel się: