Jajeczko na śmietanie z masłem i z pieczarkami

Jajeczko na śmietanie z masłem i z pieczarkami
Jajeczko na śmietanie z masłem i z pieczarkami
Przepis Moniki Goździalskiej

Jajeczko na śmietanie z masłem i z pieczarkami

1 jajko

Łyżeczka masła

Łyżka śmietany 18%

1 mała pieczarka

1 pomidor

3 listki bazylii

Ocet winny- parę kropel

Sól, pieprz

Na patelni rozgrzewamy masło, obieramy pieczarkę ze skórki, kroimy ją w drobniutką kosteczkę, podsmażamy dodając śmietanę, jajko, sól i pieprz do smaku. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, pozbawiamy go pestek i kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy posiekane listki bazylii, sól, pieprz i kilka kropel octu winnego.

Jajeczniczkę wykładamy na talerz, obok nakładamy sałatkę z pomidora

Źródło: TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości