Składniki:
Mus: 200 g wątróbki cielęcej, pół cebuli, 2 łyżki masła + 2 łyżki masła, pół płaskiej łyżki gałki muszkatołowej, sól, pierz do smaku
Spaghetti warzywne: 5 szparagów, 1 duża cukinia, 2 cukinie baby, 5 pomidorków koktajlowych, ½ pęczka kolendry, 2 łyżki masła, sól, pieprz
Jajko w koszulce: 1 jajko, 5 łyżek octu winnego, łyżeczka soli
Przygotowanie: Cebulkę posiekać w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać posiekaną w kostkę wątróbkę, dusić, aż będzie miękka, doprawić przyprawami, zblendować na gładką masę. Z cukinii i szparagów (główki wcześniej odciąć i zblanszować) wyciąć – przy pomocy obieraczki do warzyw - tagliatelle z warzyw i zblanszować przez 1 minutę. Pomidorki poddusić na maśle z posiekaną kolendrą, dodać plasterki cukinii baby. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotować jajko w koszulce. Wyłożyć makaron warzywny, na to pomidory i główki szparagów. Polać musem z wątróbki i wyłożyć jajko w koszulce.