Kotleciki (3 sztuki):
60 g twarogu wędzonego 60 g ugotowanej kaszy gryczanej 7 listków szczypiorku sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia
Wszystkie składniki połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji, uformować kotleciki i smażyć na oliwie do zarumienienia.
Ala`tortille
Ciasto pierogowe rozwałkować na cienkie placki, smażyć na suchej patelni, aż ciasto się zarumieni i urośnie tak, że w środku zrobi się dziura.
Karmelizowane buraki:
buraki pieczone 1 łyżka cukru ocet winny ½ łyżeczki majeranku suszonego sól, pieprz 1 łyżka śmietany 18% szczypta ostrej papryki szczypiorek boczek Upieczone buraki pokroić na plasterki, na patelnię wysypać łyżkę cukru i poczekać aż zacznie tworzyć się karmel. Włożyć buraki podsmażyć, polać octem winnym, doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Do płynnej części po karmelizowaniu buraków dodać łyżkę śmietany 18% doprawić ostrą papryką.
Do pozostałości po sosie miętowym dodać posiekany szczypiorek.
Plastry boczku wędzonego podsmażyć na chrupko.
Nafaszerować wszystkim tortille. Dresing buraczkowy wyłożyć na talerz.