porcje: 2czas: 15 minut Składniki: -3 łyżki bułki tartej - 500 g fasolki szparagowej - 3 płaskie łyżki musztardy francuskiej - cukier, sól, świeżo mielony - 5 łyżek masła czarny pieprz - 3-4 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: 1) Z fasolki szparagowej usuwam ogonki, potem wrzucam ją do osolonej i ostudzonej gotującej się wody (na 2 litry wody dodaję 1 łyżkę cukru i 2 łyżeczki soli) i gotuję do miękkości. Następnie wyławiam i polewam lodowatą wodą w celu zaprzestania procesu gotowania się. 2) Podczas gdy fasolka się gotuje, roztapiam na patelni na średnim ogniu masło. Wrzucam płatki migdałów i prażę je, aż staną się lekko rumiane Wtedy dodaję bułkę tartą, dokładnie mieszam i smażę do uzyskania przez nią złotego koloru. Doprawiam wszystko pół łyżeczką soli. 3) Wmasowuję w fasolkę musztardę ze świeżo mielonym pieprzem. Następnie wykładam na talerze i posypuję migdałami z bułką tartą.Wpadnijcie na konto Oli na Instagramie!Zobacz WIDEO:
Jak Ola Nguyen zareagowała na tytuł MasterChefa?
Nie wiesz, co zrobić na obiad? Ola Nguyen przychodzi z pomocą!
Kulisy wielkiego finału! Ola zwyciężyła!