1. Sorbet z mango – pre- deser-jajko,cukier,mango,cytryna,woda1 białko ubij z 30 g cukru. Zmiksuj mango, dodaj odrobinę soku z cytryny, wymieszaj ze 100 g wody i 60 g cukru, dodaj do tego wcześniej ubite białko i delikatnie wymieszaj. Wylej sorbet do kieliszka i wstaw do zamrażarki
2. Mus czekoladowy - deserWafelek:-masło-cukier puder-jaja-mąka200 g masła ubij z 200 g cukru pudru, dodaj rozbełtane 200 g białka i do tego dodaj 200 g mąki, wszystko dobrze wymieszaj, wylej na papier pergaminowy na blaszce, rozprowadź bardzo cienko na 1 mm szpatułką, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piecz, aż się zrumieni. Wyjmij i od razu wytnij duże kółko i włóż je do miseczki, żeby uformować wafelek.Przygotuj krem patissiere – 500 ml mleka, 150 g jajka, 150 g cukru, 40 g skrobi kukurydzianej, laska waniliiWstaw na ogień mleko, otwórz laskę wanilii, wybierz ziarenka, laskę wrzuć do mleka, a ziarenka do jajek wymieszanych z cukrem i skrobią. Jak się zagotuje mleko, przelej przez sitko do masy jajecznej, wymieszaj i przelej ponownie do garnka, w którym się gotowało mleko, gotuj do zagęszczenia. Dodaj do gorącego kremu 250 g czekolady gorzkiej. Odstaw do wystudzenia, ale nie do lodówki i wymieszaj z ubitą śmietaną 500 ml 36%. Wyłóż do wcześniej upieczonego wafelka.
3. Babeczka migdałowa – petit fours-120 g mąki migdałowej, 30 g mąki pszennej-100 g cukru pudru, 2 g proszku do pieczenia-jaja-masło-czekolada gorzka-jezyny,maliny lub orzechyWszystkie składniki dobrze wymieszaj, dodaj do nich 150 g rozbełtanego białka i rozpuszczone 40 g masła i 50 g gorzkiej rozpuszczonej czekolady. Wylej do foremek na babeczki, do środka wciśnij kwaśny owoc, np. jeżyna, malina lub orzecha. Piecz w 180 stopniach przez 10 minut.
4. Krewetki z kremem marchewkowymPrzygotuj wywar warzywny z wody, selera, marchewki, cebuli. W drugim rondelku podsmaż pokrojonego pora, dodaj do tego 6 marchewek, 2 topinambury, zalej wszystko wywarem i gotuj pół godziny, dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj wszystko z odrobiną masła i odrobiną soku z imbiru (łyżeczka). Usmaż kilka krewetek na oleju z bazylią i czosnkiem. Na talerz wyłóż krem, na to połóż krewetkę.
5. Przegrzebki z foie gras-przegrzebki-masło-foie gras-śmietana 30%-szafranNa maśle usmaż 2 przegrzebki, zdejmij z ognia. Wytrzyj patelnię i usmaż na niej foie gras (2 kawałki), Na talerzu połóż kawałki foie gras na przegrzebki i obok polej zredukowaną śmietaną 30% z szafranem.Dorsz z brokułamiFilet z dorsza posmaruj oliwą, obsmaż na patelni z jednej i drugiej strony, wyłącz patelnię, posól, popieprz. Przykryj dorsza przykrywką niech dojdzie. Kilka różyczek brokuła ugotuj w słonej wodzie, odcedź i połóż na zimny lód z wodą, żeby je zahartować. Na patelnię wrzuć posiekaną szalotkę z oliwą, podsmaż, dołóż kilka nowych różyczek brokuła, wszystko razem podsmaż, podlej wywarem warzywnym z wody, selera, marchewki, cebuli i ugotuj, dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj, dodaj oliwy, przecedź przez sitko, żeby był gładki krem. Na talerz wyłóż krem, na niego różyczki ugotowanego brokuła, obok połóż dorsza, ozdób wg uznania.