Makaron:
-3 jajka
-300 g mąki
-łyżeczka oliwy, szczypta soli
Wszystkie składniki wyrobić na ciasto na makaron, odstawić na pół godzinki, żeby odpoczęło. Następnie wałkujemy cienko makaron, wkładamy listek pietruszki między dwa płaty i wałkujemy tak, żeby pietruszka rozłożyła się po całym makaronie. Kroimy na kwadraty 10x10 cm.
Sos:
-5 boczniaków królewskich
-1 szalotka
-pietruszka zielona
-świeży wyciśnięty sok z imbiru
-sól, pieprz
-masło
-śmietana
Podsmażyć szalotkę na maśle, dodać poszatkowane boczniaki, chwilę podsmażyć na jednej stronie, przewrócić na drugą, smażyć na dużym ogniu, następnie zdjąć z patelni; na tę samą patelnię dodać masło, śmietanę, dodać łyżeczkę soku z imbiru, zredukować śmietanę, dodać pietruszkę posiekaną drobno, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z odłożonymi wcześniej grzybami. Część sosu zmiksować.
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Na spód talerza wylać zmiksowany sos, położyć pierwszy płat makaronu, na to sos z grzybami poszatkowanymi, przykryć drugim plastrem makaronu z pietruszką, udekorować grillowanymi boczniakami.