Drużyna niebieskich: Marynowany dorsz z marynowaną białą rzepą i pesto pietruszkowym

Niebiescy 1.jpg
Niebiescy 1.jpg

Składniki: 2 pęczki świeżej natki pietruszki 300 g orzeszków pinii 350 ml oliwy z oliwek 1 kg polędwicy z dorsza 500 ml octu z białego wina cukier do smaku sól do smaku rozmaryn tymianek koperek

Składniki: Dorsza dzielimy na kawałki, dokładnie usuwamy ewentualne ości, zalewamy wrzącą marynatą (ocet, cukier, woda, rozmaryn, koperek, tymianek ). Gdy zalewa ostygnie smażymy rybę na rozgrzanej patelni.

Orzeszki blend ujemy z solą, oliwą i natką pietruszki.

Rzepę kroimy na dość cienkie talarki i również zalewamy zalewą octową. Na talerzu układamy usmażonego dorsza, przykrywamy pesto z natki pietruszki i dekorujemy marynowaną rzepą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości