Dorota Panfil:Smażone roladki schabowe z bryndzą

Dorota Panfil:Smażone roladki schabowe z bryndzą
Dorota Panfil:Smażone roladki schabowe z bryndzą

Składniki:

500 g schabu 200 g bryndzy 100 g sera Brie kilka gałązek rozmarynu 150 g pieczarek sól pieprz 2 cykorie 50 g pistacji 1 łyżka cukru masło klarowane olej musztarda Dijon

Przygotowanie:

Schab rozbijamy i smarujemy musztardą, zawijamy w niego pokrojone drobno pieczarki, ser Brie i bryndzę. Posypujemy rozmarynem i zawijamy w roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem klarowanego masła. Karmelizujemy cykorię: na patelnię wsypujemy odrobinę cukru, dodajemy masło, podlewamy odrobiną wody. Wkładamy liście cykorii. Dosypujemy prażone pistacje. Podajemy obok mięsa na talerzu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości