Składniki: 2 łyżki oliwy ½ cytryny 3 ząbki wędzonego czosnku 2 cm korzenia żeń-szenia 1 pęczek fasolnika chińskiego 3 listki limonki kafir 2 bulwy korzenia kolokazji 200 g ukwiałów 2 suszone papryczki chili sól Makaron: 100g mąki, 1 łyżka oliwy, 1 jajko, szczypta soli
Przygotowanie:
Zagniatamy ciasto na makaron, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Na oliwie podsmażamy plasterki żeń-szenia, wędzony czosnek, listki limonki kafir. Dodajemy plasterki obranego korzenia kolkazji i obgotowaną we wrzątku fasolnika chińskiego. Ciasto na makaron cienko wałkujemy i kroimy na paski. Gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Do warzyw wkładamy obrane ze skóry ukwiały i dusimy podlewając sokiem z cytryny . Pod koniec dodajemy makaron i wszystko razem podsmażamy.