3 Zupy: krem z brokułów, pomidorowa i rybna Pasztecik z ciasta francuskiego faszerowany jajkiem i liściem rzodkiewki
Na początku przygotować bulion: tłuszcz kurczaka podsmażyć razem ze skórą z kurczaka . Dodać do końcówki cukinii, kawałek pomidora i smażyć przez 5 min. Zalać wodą, dodać łodyżki natkipietruszki i doprowadzić do zagotowania.
1. Zupa brokułowa
Pokroić łodygę brokuła na małe kawałki, podsmażyć na tłuszczu z kurczaka. Dolać wcześniej przygotowany bulion i dusić na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Całość zblendować. Dodać łyżkę śmietany 36 %.
2. Zupa pomidorowa.
Bardzo dojrzałego pomidora pokroić i podsmażyć z obierkami ziemniaka i skórką z 1 cytryny. Następnie po podsmażeniu, wyciągnąć oba rodzaje skórek i zalać pomidory bulionem. Doprawić solą i pieprzem.
3. Zupa rybna
Na patelni podsmażyć głowę i szkielet ryby oraz głowy krewetek. Następnie dodać kilka kawałków łodygi brokule, obierki z ziemniaka, końcówki szparagów, dojrzałego pomidora i poddusić. Zalać wszystko wodą, gotować. Z materiałowego ręcznika zrobić woreczek, włożyć do niego łupiny cebuli i zanurzyć w bulionie. Całość doprawić solą i pieprzem. Zupę przecedzić przez sito. Z głowy ryby wyciągnąć mięso, włożyć do zupy.
4. Pasztecik z ciasta francuskiego z jajkiem i liściem rzodkiewki
Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki, rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Liśie rzodkiewki sparzyć wrzątkiem. Ciasto francuskie rozwałkować, wykrawać paski, nakładać farsz jajeczny oraz liście rzodkiewek. Zawijać w pasztecik, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do zrumienienia. Podawać gorące do trzech zup.