Dawid Budzich: Zupa z raków na bulionie z przepiórki

Dawid Budzich_ (1).jpg
Dawid Budzich_ (1).jpg

składniki:

1 perliczka 8 raków 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 korzenia selera 1/2 pora nać selera natka pietruszki kilka ziaren ziela angielskiego pieprz liść laurowy koperek 150 ml śmietany 30%

Perliczkę oczyścić, pokroić na części, włożyć do zimnej wody i ugotować z warzywami oraz przyprawami bulion. Raki ugotować, wyjąć i obrać z pancerza. Podpiec na suchej patelni, włożyć do bulionu i gotować jeszcze chwilę. Zupę przecedzić, włożyć część warzyw, zmiksować i połączyć z mięsem raków. Podawać z ubitą śmietaną i posiekany koperkiem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości