Daniel Hucik: Marynowane przegrzebki grillowane z cukinią pomidorami

Daniel Hucik: Marynowane przegrzebki grillowane z cukinią pomidorami
Daniel Hucik: Marynowane przegrzebki grillowane z cukinią pomidorami

Marynowane przegrzebki grillowane z cukinią pomidorami

Składniki na 3 porcje:

6 przegrzebków 1 cukinia zielona sok z ½ cytryny natka kolendry natka pietruszki 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 12 pomidorów koktajlowych kolorowych sól pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w plastry, skropić oliwą i oprószyć solą, a następnie grillować na patelni.

Oliwę, czosnek pokrojony w plasterki, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki oraz kolendry, sól i pieprz kolorowy wymieszać. Zamarynować przegrzebki przez kilka minut, a następnie grillować na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony.

Pomidory przekroić na pół i grillować od strony miąższu.

Prezentacja:

Na talerzu układać: cukinię, marynatę z przegrzebków, przegrzebki, obok pomidory. Całość posypać natką pietruszki.

podziel się:

Pozostałe wiadomości