Marynowane przegrzebki grillowane z cukinią pomidorami
Składniki na 3 porcje:
6 przegrzebków 1 cukinia zielona sok z ½ cytryny natka kolendry natka pietruszki 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 12 pomidorów koktajlowych kolorowych sól pieprz kolorowy
Przygotowanie:
Cukinię pokroić w plastry, skropić oliwą i oprószyć solą, a następnie grillować na patelni.
Oliwę, czosnek pokrojony w plasterki, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki oraz kolendry, sól i pieprz kolorowy wymieszać. Zamarynować przegrzebki przez kilka minut, a następnie grillować na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony.
Pomidory przekroić na pół i grillować od strony miąższu.
Prezentacja:
Na talerzu układać: cukinię, marynatę z przegrzebków, przegrzebki, obok pomidory. Całość posypać natką pietruszki.