Składniki:
pierś kurczaka 1 jabłko 1 gruszka 1 marchew 100 g szparagów baby 1 seler natka pietruszki dymka musztarda dijon 3 ząbki czosnku papryka ostra sól, pieprz pieprz ziołowy sok z pomarańczy śmietana 30% Przygotowanie: Selera gotujemy w soku z pomarańczy do miękkości. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką ostrą, podsmażamy na oliwie, a następnie przekładamy do rękawa do pieczenia razem z jabłkiem, gruszką, dymką, marchewką i czosnkiem. Pieczemy 8 min w temperaturze 190 stopni. Seler odsączamy i blendujemy z natka pietruszki, dodajemy śmietanę i doprawiamy. Gotujemy szparagi i koperek , odsączamy , blendujemy i dodajemy musztardę oraz śmietanę , przecieramy i polewamy mięso. Podawajemy z grillowanymi młodymi warzywami .