Ciasto drożdżowe:
500 g mąki 270 ml mleka 50 g masła 1 opakowanie drożdży instant 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli
Budyń:
500 ml mleka 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy
Masa serowa:
200-300 g twarogu 1 jajko 1 żółtko skórka z dwóch limonek cukier wanilinowy cukier puder
Konfitura malinowa:
1 szklanka malin odrobina masła 2 g agar agar 80 g cukruKruszonka: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukruDodatkowo:100 g czekolady do dekoracji1 szklanka cukru pudru oraz 1-2 łyżki soku z cytryny do sporządzenia lukru świeże owoce do dekoracji
Wyrabiamy ciasto drożdżowe. Przez sito przesiewamy mąkę, dodajemy cukier oraz drożdże. W garnku podgrzewamy mleko z masłem do temperatury 37 stopni. Wlewamy do mąki z cukrem i drożdżami, mieszamy z ubitym jajkiem. Zagniatamy i odstawiamy na 30 minut, aby ciasto podwoiło swoją objętość. W tym czasie przygotowujemy masy: na masę serową blendujemy twaróg ze wszystkimi dodatkami. Maliny smażymy na odrobinie masła, z dodatkiem cukru do czasu, aż się rozpadną. Dodajemy agar, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy budyń: do rondelka wlewamy mleko i delikatnie podgrzewamy. Dodajemy utarte z cukrem żółtka. Zagotowujemy i wsypujemy czekoladę. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną roztartą w odrobinie zimnego mleka. Wyrabiamy kruszonkę, zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce. Faszerujemy wszystkie drożdżówki i pieczemy 15 min w 180C. Na końcu polewamy lukrem i czekoladą i ozdabiamy owocami.