TATAR WOŁOWY Z MUSEM FOIE GRASSkładniki : 500 g polędwicy wołowej 2 żółtka 1 ogórek kiszony 3 łyżki posiekanych marynowanych maślaków pół cebuli 2 łyżki musztardy sól, pieprz 200 g foie gras 50-100 ml żubrówki 50 ml śmietany 30% sól, biały pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżeczka masła klarowanego do smażeniaPrzygotowanie: Polędwicę, ogórka kiszonego i cebulę drobno posiekać. Całość wymieszać z posiekanymi maślakami. Dobrze doprawić. Foie gras pokroić na plastry i podsmażyć na oliwie z dodatkiem masła na złoty kolor, pod koniec smażenia wlać żubrówkę i podpalić. Plastry foie gras wyjąć z wytopionego tłuszczu, dodać pozostałe składniki i zmiksować.
podziel się: