SARNA Z SOSEM GRZYBOWO- JAŁOWCOWYM Z MAŚLANĄ MARCHEWKĄ I CARPACCIO Z BOROWIKÓWSkładniki: 1 polędwiczka z sarny masło klarowane kilka gałązek świeżego rozmarynu oliwa z oliwek do marynaty 200 ml bulionu ok. 50 g suszonych borowików kilka ziaren jałowca marchewka baby masło cukier sól, pieprz czarny świeżo mielony świeże borowikiPrzygotowanie: Borowiki suszone opłukać i namoczyć na noc w zimnej wodzie. Polędwiczkę z sarny zamarynować w oliwie i rozmarynie i odstawić na pół godziny. Następnie obficie przyprawić solą i pieprzem – smażyć na dużym ogniu około 1 minuty z każdej strony. Odstawić, aby mięso odpoczęło przez ok. 5 minut. Namoczone borowiki ugotować do miękkości w bulionie razem z jałowcem. Ziarna jałowca wyjąć, całość zmiksować na gładką masę oraz doprawić solą i pieprzem. Marchewki ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i masła. Świeże borowiki dokładnie oczyścić i pokroić na bardzo cienkie plastry. Ułożyć wszystkie składniki dania na talerzu.