Czekoladowe awokado

Czekoladowe awokado
Czekoladowe awokado

Maciej Koźlakowski – Czekoladowe awokado

Danie wyróżnione przez jury MasterChef!

SKŁADNIKI:

1 tabliczka czekolady

1 łyżka masła

½ limonki

świeże liście mięty

1 banan

winogrona czerwone i zielone

1 brzoskwinia

1 mango

1 awokado

1 syrop klonowy

Na łyżce masła topimy czekoladę wraz z sokiem z połowy limonki. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy 10 listków mięty i na chwilę ostawiamy.

Owoce kroimy w drobną kostkę i smażymy na łyżce masła, dodając kilka kropel syropu klonowego. Następnie mieszamy je z wcześniej przygotowaną czekoladą i gotowe!

Podajemy w wydrążonym, do połowy avocado.

Smacznego!

podziel się:

Pozostałe wiadomości