Roladki z cukinii faszerowane kozim serem, rodzynkami, orzechami włoskimi oraz purée z bakłażana
Składniki: 1 cukinia 150 g koziego twarożku garść rodzynek 1 bakłażan 1 pęczek natki pietruszki spora szczypta kuminu 1 marchew sok z 1/2 cytryny garść orzechów włoskich sól pieprz
Przygotowanie:
Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej przy pomocy mandoliny), przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć na 5 minut d nagrzanego na 120 stopni piekarnika.
Bakłażana opiec na ogniu. Obrać ze skóry, posypać kuminem i zblendować z sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki na purée. Cukinię po upieczeniu posmarować kozim twarożkiem, ułożyć na nim rodzynki, orzechy włoskie i warstwę purée z bakłażana. Całość zwinąć w roladki i włożyć do lodówki. Serwować na plastrach cukinii i marchewki.