Ceviche

ceviche.jpg
ceviche.jpg

200 g polędwicy z dorsza sok i skórka z 1 limonki 1 szalotka papryczka chili 1 duży pomidor 1 dojrzałe awokado świeża kolendra sól

Polędwicę z dorsza kroimy w kostkę o wymiarach o szerokości boku 1 cm. Doprawiamy solą, sokiem i skórką z limonki i odstawiamy do zamarynowania. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę i papryczkę chili bez pestek. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skóry, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na około 30 min do lodówki. Doprawiamy posiekanymi listkami kolendry, mieszamy, przekładamy do pucharka i podajemy mocno schłodzone. Danie to można poda© również w wersji z krewetkami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości