Składniki: 300 g kurek 2 portobello 300 ml śmietany 180 g oscypka 1 pierś z kurczaka 1 kostka masła 100 g baby pora 1 cebula 15 ml soku z kiszonego ogórka 1 łyżeczka cukru kryształu sól, pieprz
Przygotowanie:
Osycypek ugilować .
Cukier roztopić, dodać masło, a gdy utworzy się karmel, przesmażyć drobno posiekaną cebule, dodać kurki, również przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietaną i dodać łyżkę soku z ogórka.
Portobello smażyć na bardzo rozgrzanej patelni, pod koniec dodać zimne masło, i przyprawić.
Kurczaka pokroić na cienkie kawałki, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć z obu stron tak aby miał ładny kolor, dodać zimne masło
Pora przyprawić solą i pieprzem, szczelnie zawinąć w folię spożywczą i gotować we wrzątku 20/25minut.
Wszystkie składniki wyłożyć na talerz.