Bartosz Adamski: Bezoszkopt kawowy i biszkopt kawowy

BARTOSZ ADAMSKI_I__JWA3530.jpg
BARTOSZ ADAMSKI_I__JWA3530.jpg

Bezoszkopt kawowy i biszkopt kawowykrem waniliowo-kawowy, cukier miętowy, maliny, jeżyny, mięta

Składniki:

10 jajek 200 g mąki po 150 g mascarpone i śmietany 36% 100 g kawy rozpuszczalnej 100 g cukru pudru po 20g jeżyn i malin mięta cukier kryształ 30 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Cukier miętowy: zblenduj miętę z cukrem.

Krem kawowy: w robocie kuchennym zmiksuj marscapone, śmietankę, cukier puder i kawę. Przełóż do rękawa cukierniczego i odłóż do lodówki.

Bezoszkopt: do blendera włóż białka jaj, cukier, mąkę i trochę masła. Zblenduj, rozsmaruj na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do suchego patyczka. Biszkopt: z 3 żółtek i takiej samej ilości cukru sporządź kogel mogel, dodaj 85 g mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia. W osobnym naczyniu ubij pianę z 3 białek z dodatkiem 1 łyżeczki cukru pudru, połącz obie masy i wstaw do nagrzanego do 100 stopni piekarnika, pozostaw, aż do wysuszenia.

podziel się:

Pozostałe wiadomości