Arkadiusz Paciorek: Carpaccio z buraków i sera halumi

AREK PACIOREK_A_04_05_SIII_.jpg
AREK PACIOREK_A_04_05_SIII_.jpg

Składniki: ser halloumi 2 buraki 200 g masła klarowanego ocet balsamiczny pomidory koktajlowe do dekoracji rukola krem balsamiczny sok z limonki sól pieprz

Przygotowanie.

Buraki gotujemy w mundurkach w osolonym wrzątku. Studzimy, obieramy i kroimy na cienkie plastry. Wkładamy na stopione klarowane masło i konfitujemy do całkowitej miękkości. Na rozgrzaną grillową patelnię wykładamy plastry sera halloumi. Grillujemy z obu stron. Na talerz wykładamy buraki z pomidorami koktajlowymi i ukolę oraz grillowany ser. Posypujemy grubo zmielonym pieprzem, solą i kropimy octem oraz limonką.

podziel się:

Pozostałe wiadomości