Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki gorącej wody krewetki BT - 12 sztuk obranych bez głowy i skorup olej sól, pieprz szczypiorek i bratki do ozdoby
Przygotowanie: Z obu mąk i gorącej wody zagniatamy ciasto na pierożki. Ciasto pozostawiamy na min. 15 minut (chociaż zalecane 1-2 h) do odpoczynku. Oczyszczone krewetki pozbawione pancerza kroimy na mniejsze części (w zależności od ich wielkości) i przyprawiamy. Ciasto wałkujemy bardzo cienko (1-2mm) i wycinamy koła szklanką. Na parze ustawiamy bambusowe sitko, a na nim ponakłuwany papier do pieczenia. Całość smarujemy olejem. Krewetki zaklejamy ciastem, tak by uformować koszyczek. Przygotowane dim sumy gotujemy na parze przez 6-7 minut. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i bratkami.