W tym roku skończy 30 lat. Mieszka w Olsztynie i pracuje jako przedstawiciel medyczny i terenowy opiekun klienta.
Dorsz z krewetkami chili na puree z batatów
Składniki:
- 225g krewetek
- Natka pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- Masło do smażenie
- 50 ml białego wina
Dorsz:
- filet z dorsza
- Pieprz ziołowy
- Masło do smażenia
Puree z batatów:
- 1 kg batatów
- 1 łyżka śmietanki 30%
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
- Szczypta soli i pieprzu
Sałatka:
- Mix sałat z rukolą
- Pomidorki koktajlowe
- Kapary
- Łyżka octu jabłkowego i winnego z białego wina, papryka słodka, łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz
Przyrządzenie:
Bataty gotuje do miękkości w wodzie. Blendując dodaje masło i śmietankę. Na koniec doprawiam.
Krewetki oczyszczone wrzucam na klarowane masło, smażę minutkę, potem dodaje resztę składników i smażę jeszcze 2min.
Dorsza wrzucam na klarowane masełko na oddzielnej patelni i posypuje pieprzem ziołowym. Smażę dopóki nie zacznie puszczać soków i mięsko nie zacznę się rozwarstwiać (ok. 5 min).
Składniki sałaty dokładanie mieszam.
Gotowe :)