Aleksandra Puławska

W tym roku skończy 30 lat. Mieszka w Olsztynie i pracuje jako przedstawiciel medyczny i terenowy opiekun klienta.

Dorsz z krewetkami chili na puree z batatów
Składniki:
  • 225g krewetek
  • Natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • Masło do smażenie
  • 50 ml białego wina
Dorsz:
  • filet z dorsza
  • Pieprz ziołowy
  • Masło do smażenia
Puree z batatów:
  • 1 kg batatów
  • 1 łyżka śmietanki 30%
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej czerwonej
  • Szczypta soli i pieprzu
Sałatka:
  • Mix sałat z rukolą
  • Pomidorki koktajlowe
  • Kapary
  • Łyżka octu jabłkowego i winnego z białego wina, papryka słodka, łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz
Przyrządzenie:
Bataty gotuje do miękkości w wodzie. Blendując dodaje masło i śmietankę. Na koniec doprawiam.
Krewetki oczyszczone wrzucam na klarowane masło, smażę minutkę, potem dodaje resztę składników i smażę jeszcze 2min.
Dorsza wrzucam na klarowane masełko na oddzielnej patelni i posypuje pieprzem ziołowym. Smażę dopóki nie zacznie puszczać soków i mięsko nie zacznę się rozwarstwiać (ok. 5 min).
Składniki sałaty dokładanie mieszam.
Gotowe :)
Pozostałe wiadomości