Na ten moment 10-letnia Julia Cymbaluk z Wrocławia oraz 12-letnia Zosia Zaborowska z Zielonej Góry czekały przez cały program. Finałowy odcinek „MasterChefa Juniora” dostarczy nie tylko wielkich emocji, ale również niezapomnianych wrażeń. Na ostatniej prostej do zwycięstwa niezwykle uzdolnieni mali kucharze będą musieli przygotować menu degustacyjne składające się z 5 dań: przystawki na zimno, przystawki na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. Nie będzie łatwo, bo czas który dostaną na przygotowanie potraw wcale nie będzie ich sprzymierzeńcem. Menu degustacyjne, które jest wizytówką każdego kucharza, ocenią Ania Starmach, Michel Moran oraz Mateusz Gessler. To właśnie Jury zdecyduje o tym, kto zostanie drugim polskim „MasterChefem Juniorem”. Ten wybór na pewno nie będzie łatwy!
Czas biegnie nieubłaganie szybko! A jaki sekretny składnik użyła Zosia do swojego deseru? Zobaczcie przedpremierowy fragment finałowego odcinka ;)