Na ten moment 10-letnia Julia Cymbaluk z Wrocławia oraz 12-letnia Zosia Zaborowska z Zielonej Góry czekały przez cały program. Finałowy odcinek „MasterChefa Juniora” dostarczył nie tylko wielkich emocji, ale również niezapomnianych wrażeń. Na ostatniej prostej do zwycięstwa niezwykle uzdolnieni mali kucharze musieli przygotować menu degustacyjne składające się z 5 dań: przystawki na zimno, przystawki na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. Nie było łatwo, bo czas który dostali na przygotowanie potraw wcale nie był ich sprzymierzeńcem. Menu degustacyjne, które jest wizytówką każdego kucharza, ocenili Ania Starmach, Michel Moran oraz Mateusz Gessler. To właśnie Jury wybrało zwycięzcę drugiej edycji „MasterChef Junior”. Ten wybór na pewno nie był łatwy!
Drugim polskim "MasterChefem Juniorem" została... Julka Cymbaluk! Gratulujemy :)