Wojciech Modest Amaro ciekła ślinka na danie, które przygotowywał Wiktor! Pulpa z mango, którą użył Wiktor do swojego dania, okazała się bardzo dobrym pomysłem!
Premiera odcinka już w tę niedzielę o 20:00!
Gotuje od 6 lat, polskie i tradycyjne dania gotuje z mamą, a te bardziej skomplikowane pod okiem taty. Jej ulubionymi książkami kucharskimi są książki jurorów MasterChefa Juniora. Lubi przyrządzać pizzę, ciasto czekoladowe oraz pierogi. Z kolei zajada się najbardziej stekami, kotletami schabowymi, owocowymi deserami i wegetariańskimi pierogami. Natomiast jej popisowym daniem są pierogi z kaszą gryczaną i borowikami. Oprócz gotowania, Natalia lubi jeździć na rowerze, na łyżwach oraz rysować. W przyszłości chce zostać kucharką.
Jego popisową potrawą jest sushi . Oprócz tego klasycznego, przygotowywał także sushi owocowe. Wiąże swoją przyszłość z gotowaniem – jak dorośnie, chce zostać kucharzem. W programie chce przeżyć niezapomnianą kulinarną przygodę i poznać nowe osoby, które też kochają gotować.
Kuba gotuje od 4 roku życia, a nauczyła go tego mama, którą prosi o rady podczas przyrządzania skomplikowanych potraw. Jego mocną stroną w kuchni jest smażenie mięsa. Jako popisowe danie zaserwowałby meksykańskie burrito. Nie chciałby przyrządzać dań ze ślimaków i ośmiornicy. Ceni Magdę Gessler i lubi oglądać Kuchenne Rewolucje. W przyszłości będzie kucharzem albo architektem. W wolnym czasie pisze książkę.
Następnie próbę pobicia rekordu podejmą uczestnicy, a drużyna, która poradzi sobie z zadaniem najszybciej, w nagrodę będzie mogła oblać jednego z jurorów sosem do spaghetti. Kolorowe, makaronowe szaleństwo opanuje kuchnię MasterChefa. Następnie spiżarnia zamieni się w wehikuł czasu, a odmłodzeni Ania, Mateusz i Michel zabiorą kucharzy w podróż do smaków swoich dziecięcych lat. Czym w dzieciństwie zajadali się jurorzy?
Młodzi kucharze podejmują próbę pobicia rekordu... długości makaronu. Drużyna, która poradzi sobie z zadaniem najszybciej, w nagrodę będzie mogła oblać jednego z jurorów sosem do spaghetti. Kolorowe, makaronowe szaleństwo opanuje kuchnię MasterChefa.
Spiżarnia zamieni się w wehikuł czasu, a odmłodzeni Ania, Mateusz i Michel zabiorą kucharzy w podróż do smaków swoich dziecięcych lat. Czym w dzieciństwie zajadali się jurorzy?
Jaki jest rekord świata w długości ciasta na makaron? Na to pytanie postarają się odpowiedzieć jurorzy MasterChefa, przygotowując najdłuższego makaronowego węża! Następnie próbę pobicia rekordu podejmą uczestnicy, a drużyna, która poradzi sobie z zadaniem najszybciej, w nagrodę będzie mogła oblać jednego z jurorów sosem do spaghetti. Kolorowe, makaronowe szaleństwo opanuje kuchnię MasterChefa. Następnie spiżarnia zamieni się w wehikuł czasu, a odmłodzeni Ania, Mateusz i Michel zabiorą kucharzy w podróż do smaków swoich dziecięcych lat. Czym w dzieciństwie zajadali się jurorzy?
Zrobienie długiego makaronu to nie lada sztuka, ale zrobienie długiego makaronu, który byłby smaczny to już mistrzowski wyczyn!
Kolorowe, makaronowe szaleństwo opanuje kuchnię MasterChefa.
Chce zaprezentować wszystkim swoje kulinarne umiejętności. Gotowania nauczyła się od rodziców i babci. Jej ulubioną książką z przepisami jest książka Paulinki Foremny. Pomysły na dania czerpie także z Internetu. Ceni Anię Starmach za to, że jest najmilsza na świecie. Ola najbardziej lubi jeść pancakesy. Jej popisowym daniem jest gulasz z jarmużu i białej fasoli. Poza gotowaniem interesuje się sportem i tańcem.
Tosia gotuje od dwóch lat. Wiedzę kulinarną czerpie od mamy, babci i z programów kulinarnych. Bardzo chce poznać jurorów, szczególnie Anię Starmach, ponieważ tak jak ona jest specjalistką od deserów. Gotuje pięć razy w tygodniu, najczęściej dla rodziny i koleżanek. Najbardziej lubi jeść pierogi z jagodami oraz bigos przyrządzony przez babcię. Poza gotowaniem pasjonuje ją taniec, śpiew i pływanie. Jak dorośnie, chce zostać śpiewającą kucharką.
Gotować nauczyła go mama oraz kucharz na obozie kulinarnym. Najczęściej gotuje z książki Jamiego Olivera. Najbardziej lubi przygotowywać makarony, pizzę i torty, a jego ulubione dania to sushi i pierogi z opieńkami. Ceni Michela Morana za profesjonalizm i humor. W wolnym czasie gra na gitarze oraz w tenisa stołowego. Marzy, żeby w przyszłości zostać kucharzem.