Składniki:
½ kostki masła
1 szklanka cukru
1 budyń czekoladowy
kilka łyżek kakao
1 kg serka twarogowego President
6 jajek
Rodzynki (opakowanie)
Migdały
Mus malinowy:
500 g malin
Przygotowanie:
Ser twarogowy wymieszać z 6 żółtkami jajek delikatnie łyżką. Następnie do masy dodać opakowanie budyniu czekoladowego, 2 łyżki stołowe kakao, szklankę cukru, rodzynki, ½ kostki masła i wszystko zmiksować. Do zmiksowanej masy dodać ubite białka jajek i delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować masłem, wylać masę po czym posypać migdałami. Włożyć do piekarnika na 190 stopni i piec przez 60 minut.
Mus malinowy - zmiksować maliny.
Po upieczeniu gotowy sernik polać musem malinowym. Można udekorować liściem męty.
podziel się: