Zuzanna Gawron: Sernik czekoladowy z musem malinowym

Zuzanna Gawron.jpg
Zuzanna Gawron.jpg

Składniki:

½ kostki masła

1 szklanka cukru

1 budyń czekoladowy

kilka łyżek kakao

1 kg serka twarogowego President

6 jajek

Rodzynki (opakowanie)

Migdały

Mus malinowy:

500 g malin

Przygotowanie:

Ser twarogowy wymieszać z 6 żółtkami jajek delikatnie łyżką. Następnie do masy dodać opakowanie budyniu czekoladowego, 2 łyżki stołowe kakao, szklankę cukru, rodzynki, ½ kostki masła i wszystko zmiksować. Do zmiksowanej masy dodać ubite białka jajek i delikatnie wymieszać.

Tortownicę wysmarować masłem, wylać masę po czym posypać migdałami. Włożyć do piekarnika na 190 stopni i piec przez 60 minut.

Mus malinowy - zmiksować maliny.

Po upieczeniu gotowy sernik polać musem malinowym. Można udekorować liściem męty.

podziel się:

Pozostałe wiadomości