Suflet :
125 g czekolady deserowej 90 g masła 70 g cukru 50 g mąki Szczypta soli
Mus owocowy :
1 szklanka malin 1 szklanka truskawek 1 szklanka borówek
Mus mascarpone :
1 pudełko mascarpone ½ szklanki cukru 10g kakao
Karmelizowane orzechy:
1 garść orzechów pekan 1 garść orzechów włoskich 1 szklanka cukru
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy żółtka i mieszamy. Czekoladę roztapiamy z masłem dowolnym sposobem. Do ubitych jajek dodajemy mąkę i mieszamy. Czekoladę studzimy i dodajemy do jajek i mieszamy. Wlewamy do foremek i pieczemy w temp. 200st z termoobiegiem ok. 7min., w zależności od wielkości.
Teraz zabieramy się za mus owocowy. Wszystkie owoce miksujemy. I tyle.
Mus mascarpone: mascarpone, cukier i kakao ubijamy. I tyle.
Orzechy – cukier wysypujemy na patelnię i robimy karmel. Do gotowego karmelu wsypujemy orzechy i mieszamy. Gotowe wyjmujemy na papier do pieczenia i gotowe.