Składniki:
200 g mąki pszennej 2 jaja 2 żółtka 1,5 łyżeczki oleju 150 g mięsa mielonego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów przyprawy: bazylia, tymianek, czosnek, pieprz, sól, imbir sproszkowany 0,5 szczypty)
Przygotowanie:
Do misy robota kuchennego wsypać mąkę, dodać jajka, żółtka, olej i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. W tym czasie do garnka wrzucić przecier pomidorowy, pomidory w sosie pomidorowym i wszystkie przyprawy. Gotować, od czasu do czasu mieszając. Mięso wrzucić na rozgrzany na patelni olej i smażyć przez około 6 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Ciasto na makaron rozwałkować na grubość do 3mm i pokroić. Wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować al. dente. Makaron serwować z mięsem i sosem pomidorowym.
podziel się: