Oliwia Westfal : Wyprawa na koniec świata

_WA_8882.CR2Oliwia Westfal.jpg
_WA_8882.CR2Oliwia Westfal.jpg

Składniki:

6 krewetek tygrysich 1 pomarańcza 200 g ryżu jaśminowego 500 ml mleka kosowego 1 dojrzałe mango sól, pieprz – do smaku

kolendra świeża

1 łyżka czarnego SEZAMU Sok z cytryny

Masło

100 ml białego, wytrawnego winaPrzygotowanie:

Zagotuj mleko kokosowe z ½ łyżeczki soli. Wsyp ryż, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości. Krewetki obierz, wyczyść, posól i popieprz. Obierz pomarańcze, pokrój w półksiężyce. Na patyk nadziej krewetki i pomarańcze. Smaż na maśle. Pod koniec smażenia dodaj białe wino i odparuj. Mango pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj kolendrę. Tak przygotowane danie ułóż jak van Gogh na talerzu i zajadaj się smakiem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości