Norbert Borowski - Stek z sosem barbecue na bazie whisky, chipsy z batata i buraka oraz zieloną fasolką

Norbert Borowski.jpg
Norbert Borowski.jpg

Składniki :

3 steki wołowe 1 duży batat 1 duży burak czerwony 200 g fasolki szparagowej Cebula Czosnek Papryczki chili Oliwa z oliwek Pomidory z puszki, krojone Cukier brązowy Papryka słodka Sos worcestershire Sos sojowy Ocet balsamiczny Whisky sól, pieprzPrzygotowanie : Posiekać drobno: cebulę, czosnek, papryczkę chili . Na patelnię wlać oliwę i dusić przez około 4 minuty. Dodać pomidory, cukier, paprykę , sos worcestershire, sos sojowy, ocet balsamiczny i whisky - dusić 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Obrać batata i buraka, pokroić na mandolinie (krajalnicy), wyłożyć na blachę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Fasolkę z blanszować w osolonym wrzątku. Steki smażyć po 2 minuty z każdej strony, przyprawić solą i pieprzem. Dopiec w piekarniku przez 5 minut.

podziel się:

Pozostałe wiadomości