Składniki:
2 szklanki mąki pszennej ½ kostki smalcu 2 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki ciepłej wody
Farsz:
1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pierś z kurczaka Ser cheddar Ser mozzarella Szczypiorek Sól, pieprz Papryczka chili olej
Przygotowanie:
Mąkę i proszek do pieczenia połączyć ze smalcem, dodać jaja i wodę. Ugnieść ciasto do momentu, aż będzie elastyczne. Rozwałkować na cienkie placki i położyć na rozgrzaną (suchą) patelnię. Piec do momentu aż powstaną bąble i placek będzie zarumieniony.
Pokroić pierś z kurczaka w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oleju. Pokroić paprykę czerwoną i żółtą w drobną kostkę, posiekać szczypiorek oraz odrobinę papryczki chili. Wymieszać wszystko ze sobą. Zetrzeć sery na grubej tarce. Posypać upieczone placki serem cheddar i mozarella, położyć farsz i ponownie posypać serem, a następnie przykryć drugim plackiem. Całość podpiec na patelni z dwóch stron. Wyłożyć na talerz i przekroić na cztery części.