Sernik Kubusia Puchatka – Sernik z polewa czekoladową
Składniki: 150 g pokruszonych biszkoptów 100 g roztopionego masła 500 g serka mascarpone 100 g cukru 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu 15 g żelatyny 150 ml śmietany kremówki 100 g czekolady świeże maliny do dekoracjiPrzygotowanie: Pokruszone biszkopty mieszamy z roztopionym masłem na jednolitą masę. Masą ciasteczkową wykładamy dno ringu. Miksujemy mascarpone, cukier, cynamon i miód czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Żelatynę rozpuszczamy w 3-4 łyżkach śmietanki, którą delikatnie podgrzewamy. Mieszamy, lekko studzimy i dodajemy do masy serowej. Dokładnie mieszamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z masą mascarpone. Wykładamy masę na spód z biszkoptów i wkładamy do lodówki. Kiedy sernik stężeje, układamy na wierzchu owoce i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.