Michał Hryniewicz: Ravioli z farszem szpinakowym i ricottą

_WA_8669.CR2Michał Hryniewicz.jpg
_WA_8669.CR2Michał Hryniewicz.jpg

Składniki:

220 g mąki

2 jajka

2 żółtka

Sól

pieprz

Oliwa z oliwek

Szpinak

Chili

Orzechy włoskie

Ricotta

śmietana 18%

parmezan

pomidorki koktajlowe

świeża bazylia

Przygotowanie: Z mąki, żółtek jaj, oliwy i soli zagnieść ciasto i odstawić, przykryte miską, aby odpoczęło.

Szpinak i chili podsmażyć na oliwie, dodać ricottę, parmezan, drobno posiekane orzechy, sól, pieprz i wymieszać.

Ciasto wywałkować i ułożyć na nim farsz i przykryć. Gotować w osolonym wrzątku do momentu, aż wypłyną. Podawać ze śmietaną wymieszaną z listkami szpinaku.

podziel się:

Pozostałe wiadomości