Mateusz Oleksa Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowo-koperkowym z pieczarkami, purée z kalafiora i szparagami

_5JW5694.jpg
_5JW5694.jpg

Składniki:

1 filet z łososia śmietana 18% miód musztarda Dijon kilka gałązek świeżego koperku pęczek szparagów 1 główka kalafiora mleko Śmietana 30 Pieczarki Oliwa z oliwek Masło Sól i pieprz

Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Wymieszać w równych proporcjach miód, musztardę, posiekany koperek, przyprawić solą. Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczarki usmażyć na oliwie z oliwek, a następnie dodać je do sosu. Sosem zalać łososia i piec przez 10-13 min. Kalafior podsmażamy na masełku, a następnie dolewamy odrobinę mleka i dusiamy, następnie dolewamy odrobinę śmietany 30% i nadal dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem, blendujemy. Szparagi smażymy, aż będą al dente.

podziel się:

Pozostałe wiadomości