Składniki:
1 filet z łososia
śmietana 18%
miód
musztarda Dijon
kilka gałązek świeżego koperku
pęczek szparagów
1 główka kalafiora
mleko
Śmietana 30
Pieczarki
Oliwa z oliwek
Masło
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Wymieszać w równych proporcjach miód, musztardę, posiekany koperek, przyprawić solą.
Łososia włożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki usmażyć na oliwie z oliwek, a następnie dodać je do sosu. Sosem zalać łososia i piec przez 10-13 min. Kalafior podsmażamy na masełku, a następnie dolewamy odrobinę mleka i dusiamy, następnie dolewamy odrobinę śmietany 30% i nadal dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem, blendujemy.
Szparagi smażymy, aż będą al dente.