Składniki:
150 – 200 g filetu z piersi indyka kawałek pora ser żółty sól, pieprz marchew śmietana 30% cukier masło
Przygotowanie: Filety z indyka tłuczemy młotkiem na cienkie płaty. Por kroimy w cienkie plasterki i żółty ser kroimy w plasterki. Pokrojony por i ser kładziemy na płaty mięsa. Solimy i dodajemy pieprzu. Zawijamy z nich roladki i kładziemy na tłuszcz smażąc z każdej strony po 5 minut.
Sos marchewkowy: marchewkę ścieramy na małych oczkach i wrzucamy do garnka. Następnie wlewamy troszkę wody, dodajemy soli i cukru. Całość gotujemy ok 10 minut. Na koniec sos podlewamy śmietanką.
Karmelizowane marchewki: surową marchewkę kładziemy rozgrzanym maśle i posypujemy curry. Następnie smażymy ok 10 minut.
Roladki polane sosem marchewkowym wykładamy na talerz i obok układamy marchewkę.