Składniki:
szyjki rakowe boczek wędzony cebula śmietana 30% jajka mąka pszenna mleko koperek sól i pieprz kilka gałązek świeżego koperkuWykonanie:
Z mleka, mąki , jajka i dodatku soli sporządź ciasto naleśnikowe i usmaż naleśnika. Jeszcze gorącego ułóż na odwróconej sufletówce i włóż do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Chwile piecz aby uzyskać sztywną miseczkę.
Szyjki rakowe oczyść, cebulę pokrój w kosteczkę, boczek pokrój w kostkę, cebulkę na maśle zeszklij, dodaj boczek. Podsmaż i dodaj szyjki rakowe. Pod koniec smażenia podlej śmietanką. Na koniec dodaj posiekany koperek i przyprawy. Naleśnikową miseczkę ułóż na talerzu i wlej do niej raki. Ozdób gałązką koperku.
podziel się: