Julka Cymbaluk: DESER Figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami

Julia Cymbulak 5 _WA_3015.jpg
Julia Cymbulak 5 _WA_3015.jpg

Składniki:

80 g zmielonych migdałów 80 g cukru pudru 80 g masła jajko świeże figi truskawki cukier puder cytrynaWykonanie: W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy zmielone migdały, cukier puder i zmiksuj.

Figi nacinamy na krzyż w górnej części i robimy otwór tak, aby wlać do środka figi sos migdałowy. Tak przygotowane figi wkładamy do piekarnika i zapiekamy, resztę masy wylewamy na blaszkę i pieczemy ciasteczka.

Truskawki zblenduj z cukrem do smaku.

Po upieczeniu ułóż figi na sosie truskawkowym, pokrusz z wierzchu ciasteczka .

podziel się:

Pozostałe wiadomości