Julka Cymbaluk: DANIE RYNBNE „Rybka szczęścia”

Julia Cymbulak 3 _WA_2906.jpg
Julia Cymbulak 3 _WA_2906.jpg

Składniki:

1 barwena patroszona ziemniaki limonka cytryna 1 ogórek zielony jogurt naturalny pęczek kolendry 1 łyżka masła sól, pieprzWykonanie: Oczyść i wyfiletuj rybę, nasmaruj masłem, przypraw solą i pieprzem, wstaw do nagrzanego piekarnika. Ogórka przekrój wzdłuż i łyżeczką usuń nasionka, obieraczką wykrój długie paseczki tworząc „ ogórkowe tagliatelle”, dodaj jogurt, posiekaną kolendrę i starą skórkę z limonki, przypraw.

Ziemniaki ugotuj, a następnie zblenduj na puree z dodatkiem masła, śmietany, skórki i soku z cytryny.

Wszystko ułóż w kompozycję na talerzu.

podziel się:

Pozostałe wiadomości