Julka Cymbaluk: DANIE MIĘSNE Polędwiczka z purée kasztanowym szparagami i czarną soczewicą

Julia Cymbulak 4 _WA_2960.jpg
Julia Cymbulak 4 _WA_2960.jpg

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa czarna soczewica 1 cebula pół pęczka szparagów zielonych śmietanka 30% por kilka kasztanów jadalnych (mogą być mrożone) kilka śliwek wędzonych pieprz zielony w zalewie truskawki masło sól, pieprz soczewica czarna

Wykonanie:

Soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku, szparagi usmaż na masełku. Do garnka wrzuć łyżeczkę zielonego pieprzu, dodaj kasztany i śliwki, dolej śmietankę 30% i zagotuj. Następnie całość zblenduj.

Mięso podsmaż na patelni grillowej na masełku i następnie włóż do piekarnika na 180 stopni na 12 minut.

Po upieczeniu pokrój na plasterki i ułóż na talerzu z soczewicą, szparagami, udekoruj truskawkami.

podziel się:

Pozostałe wiadomości