Julia Cymbaluk: Zielone krewetki i przegrzebki

_WA_8863.dng Julia Cymbulak.jpg
_WA_8863.dng Julia Cymbulak.jpg

Składniki:

krewetki tygrysie przegrzebki - mięso pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu Oliwa z oliwek Sól, pieprz 100 g ryżu 1 marchew kawałek pora kurkuma Sól, pieprz masło klarowane Sposób przygotowania krewetek: krewetki obrać. Natkę pietruszki, 2 ząbki czosnku, miód, oliwę z oliwek, sól i pieprz zblendować i wymieszać z krewetkami - usmażyć na klarowanym maśle. Sposób przygotowania przegrzebków: przegrzebki przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na maśle klarowanym do momentu, aż będą złociste z zewnątrz. Sposób przygotowania ryżu z warzywami: ryż ugotować. Pora z marchewką pokroić w drobne paseczki, podsmażyć na oliwie i dodać ryż. Przyprawić kurkumą i solą oraz pieprzem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości