Składniki:
polędwiczka z indyka 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka parmezanu sól, pieprz 250 g szpinaku 1 ząbek czosnku ryż masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Mięso ubij lekko tłuczkiem, posyp płatkami parmezanu, solą i pieprzem, zawiń i obtocz roladkę w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym przez około 3-5 minut. Po usmażeniu przełóż do nagrzanego piekarnika na około 5 minut. Szpinak podsmaż na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku, przypraw solą i pieprzem. Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku. Roladkę pokrój na kawałki i wyłóż na talerz z ryżem i szpinakiem.
podziel się: