Joanna Krajniak: Pierś z kury

Joanna Krajniak _WA_1904.jpg
Joanna Krajniak _WA_1904.jpg

Składniki: pierś z kury marchewki baby 1 mały por czosnek ser camembert jajka, bułka tarta cebula oliwa z oliwek natka pietruszki sól, pieprz

Przygotowanie:

Sporządzamy marynatę do mięsa: oliwę z oliwek wlewamy do miski, dodajemy 1 ząbek czosnku, pieprz, sól, pół cebuli. Mieszamy i dodajemy kurę. Po 10 minutach wyciągamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię.

Sos marchewkowy: drobno pokrojone marchewki wkładamy na patelnię z dodatkiem rozgrzanej oliwy, dodajemy pokrojony por, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu dusimy. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Camembert obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na oliwie z obu stron.

podziel się:

Pozostałe wiadomości