Jakub Ożóg - KREWETKI TOM YUM

Jakub Ożóg.jpg
Jakub Ożóg.jpg

Składniki:

Krewetki Argrntyńskie surowe – 16 sztuk Pasta Tom Yum – 1 słoik (około 100g) Cebula szalotka – 5 sztuk Czosnek – 1 Główka Bulion drobiowy w płynie – 500 ml Swieża kolendra – 2 pęczki Masło – 1 kostka Ryż jaśminowy – 1 opakowanie (500g) Sól

(Ilość składników jest podwojona)

Przygotowanie: Na lekko rozgrzaną patelnię wrzucamy 1/4 kostki masła, drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek i lekko to szklimy. Następnie dodajemy krewetki ( 9 sztuk) i smażymy, aż zróżowieją.

Wlewamy bulion (200-250 ml) i dajemy szczyptę soli, dużą łyżkę pasty Tom Yum oraz posiekaną kolendrę. Dodajemy 1/4 kostki masła i smażymy aż sos zgęstnieje. Gotujemy ryż i podajemy go z sosem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości